Gradinita Romano-Finlandeza Medias

Despre noi

GRADINITA ROMANO-FINLANDEZA MEDIAS

Gradinița româno – finlandeză Mediaș este fondată sub egida Asociației Inițiative de Antreprenoriat și Dezvoltare.

Metodele de predare din cadrul grădiniței sunt  în conformitate cu principiile și filosofia sistemului educațional finlandez, unul dintre cele mai bune din lume. Principiile și valorile preluate din sistemul finlandez de învățământ, sunt adaptate la curricula națională, reglementată de Ministerul Educației Naționale din Romania. Misiunea noastră este de a oferi copiilor până la vârsta școlară resursele necesare pentru a avea parte de o educație de elită, orientată spre fiecare copil în parte, ținând cont de particularitățile mediului din care provine, nevoile, înclinațiile și aptitudinile personale. Cu o viziune holistica asupra creșterii, dezvoltării și învățării copilului, metodele pedagogice practicate în grădinița noastră se bazează pe un nivel al calității ridicat, asigurat de personal competent, instruit și orientat spre interacțiune și colaborare, capabil sa pună in aplicare metode educative inovative.

Grădinița, din punctul nostru de vedere reprezintă a doua familie și casă pentru copii. Este un loc în care iși petrec mai mult de jumatate din timpul lor, învățând și pregătindu-se pentru anii de școala care urmează. Pentru aceste motive, în principal grădinița noastră este un loc în care până și cele mai mici detalii sunt supuse unui control al calității exigent.

Se spune că pentru a crește și educa un copil este nevoie de un sat întreg. De aceea, un alt aspect important imprumutat din filosofia finlandeză este strânsa colaborare între grădiniță, familie, societatea civilă și autoritățile locale. Pe lângă cursurile de instruire și perfectionare a personalului didactic, vom organiza activități de family-learning, ghidate de specialiști în educatia timpurie din Finlanda, ateliere și întâlniri informative cu reprezentanții comunității și ai instituțiilor statului.

Grădinița Finlandeză Mediaș a fost fondată de către Andreea Marian sub îndrumarea specialiștilor în educație finlandeză.

Suntem onorați și ne bucurăm de susținerea Excelenței Sale Päivi Pohjanheimo – ambasadoare Finlandei în România.

Gradinita Romano-Finlandeza Medias

Echipa

Excelenta Sa Paivi Pohjanheimo

Ambasador al Finlandei in Romania

Andreea Marian

Fondator gradinita

Dana Patru

Educatoare

Lydia Kraus

Educatoare

Mioara Marian

Psiholog

Radu Szekely

Expert in educatie la Comisia Europeana