Educatia – cea mai buna investitie pentru tara

Gradinita Romano-Finlandeza Medias > Stiri > Stiri > Educatia – cea mai buna investitie pentru tara

Educatia – cea mai buna investitie pentru tara

Ambasada Finlandei la Bucuresti a organizat pe data de 8 iunie 2018 evenimentul „Educatia – cea mai buna investitie pentru o tara”. Evenimentul face parte din colaborarea bilaterala si la nivel de presedintie a UE dintre Finlanda si Romania si este inclus pe calendarul proiectului national „Romania Educata”, initiat de catre presedintele Romaniei.

In colaborare cu Ministerul Educatiei si Culturii din Finlanda, Agentia Nationala pentru Educatie din Finlanda, Ministerul Afacerilor Externe din Finlanda precum si reprezentanti din Romania, evenimentul s-a axat pe 3 subiecte importante si de mare interes: pregatirea profesionala a cadrelor didactice, planificarea curriculei, educatie vocationala si instruire. Experti educationali din Finlanda au impartasit idei valoroase si consistente despre modelul educational finlandez pe care le-au dezbatut impreuna cu persoanele invitate sa ia parte la eveniment: factori de decizie in educatie, reprezentanti ai ONG-urilor si companiilor, autoritati decizionale.

A fost o oportunitate deosebita de invatare si pentru dezbateri fructuoase pe tema educatiei, in special in ceea ce priveste modul in care putem implementa modelul educational finlandez la noi in tara. Gradinita Finlandeza Medias a fost reprezentata la eveniment de catre Andreea Marian. Ne exprimam recunostinta fata de Excelenta Sa Paivi Pohjanheimo, Ambasador al Finlandei la Bucuresti pentru sustinerea puternica pe care ne-o ofera si pentru oportunitatea de a lua parte la un asemenea eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *