Intrebari frecvente

Gradinita Romano-Finlandeza Medias > Intrebari frecvente

Sistemul educational Finlandez este unul dintre cele ma bune din lume conform testarilor PISA. Principiile si valorile ce stau la baza acestui success sunt modele demne de urmat si implementat in sistemul educational romanesc. Pornind de la premiza ca educatia este factorul numarul unu care contribuie la stabilitatea si dezvoltarea unei societati, finlandezii au construit si implementat un sistem educational caracterizat de profesionalism, calitate, metode de predare personalizate pentru a servi nevoilor individuale ale fiecarui copil, respect si grija fata de copii, societate si mediul inconjurator.

Pregatirea si instruirea constanta a cadrelor didactice si stransa colaborare intre institutia de invatamant si familie sunt ingredientele care contribuie la asigurarea calitatii procesului de dezvoltare si invatare a copiilor.

In cadrul gradinitei noastre adaptam modelul finlandez la curicula nationala pentru invatamantul prescolar avizata de Ministerul Educatiei. Astfel, asiguram pregatirea copiilor pentru anii scolari care urmeaza indiferent de sistemul in care vor urma cursurile.

Predarea se realizeaza in limba romana avand ca optional limba germana.

Puteti opta pentru programul scurt, normal sau prelungit. Detalii in pagina Oferta Educationala.

Educatoarele gradinitei noastre au absolvit cursuri de calificare in domeniul pedagogic. Pe langa acestea ele participa periodic la cursuri de formare si perfectionare.

Vezi sectiunea Inscrieri!

Raspunsul este DA. In cadrul gradinitei se urmeaza curicula nationala pentru invatamantul prescolar avizata de Ministerul Educatiei.

Gradinita asigura masa de pranz si 2 gustari de fructe pe zi. Mancarea este livrata in regim catering.

Gradinita romano-finlandeza Medias este fondata sub egida Asociatiei Intiative de Antreprenoriat si Dezvoltare, constituind o activitate nonprofit. Taxa lunara de scolarizare reprezinta 80% din cheltuielile lunare implicate, restul 20% fiind asigurat de catre Asociatie, Sponsorizari, Donatii.

Meniul gradinitei este alcatuit si avizat sub indrumarea medicului specialist. Acesta cuprinde toate grupele de alimente necesare pentru dezvoltarea sanatoasa a copiilor (carne de pasare si peste inclusiv). Exista posibilitatea pentru parintii care doresc sa opteze pentru meniu vegetarian.

Activitatea in aer liber este unul dintre pilonii principali ce stau la baza filosofiei gradinitei noastre. Este demonstrat faptul ca activitatile prelungite in aer liber contribuie substantial la sanatatea fizica si psihica a copiilor.

Copiii care frecventeaza cursurile gradinitei noastre petrec zilnic intre 1-2 ore afara, fie in curtea gradinitei, fie in deplasare (parcuri, paduri, zone naturale). Indiferent de anotimp copiii au parte de acest timp in aer liber, bineinteles echipati corespunzator conditiilor meteo.