Andreea Marian

Gradinita Romano-Finlandeza Medias > Echipa > Andreea Marian

Andreea Marian

Fondator gradinita

Absolventa a Facultatii de Litere  si Arte Lucian Blaga din Sibiu, translator la baza, Andreea a inceput sa fie tot mai interesata de importanta educatiei copiilor din momentul in care a aflat ca va deveni mama. De atunci si pana in prezent a realizat numeroase proiecte cu accent pe educatia si cresterea copiilor. Andreea este fondatoarea  proiectului Mana in Mana cu Fericirea prin care a organizat la Medias si Sibiu conferinte cu cei mai apreciati specialist la nivel national din domeniul educatiei si a sanatatii relationale. De asemenea, de mai bine de un an a intrat in programul de certificare ca instructor Parenting by Connection in cadrul organizatiei Hand in Hand Parenting. Anul trecut a deschis la Medias centrul Hakuna Matata care a servit ca centru de zi pentru 12 copii cu varsta cuprinsa intre 2- 3 ani.

Sistemul de educatie finlandez i-a atras curiozitatea, care in curand s-a transformat in apreciere si pasiune. In prezent, sub indrumarea consultatilor educationali din Finlanda, a pus bazele Gradinitei Romano Finlandeze din Medias.
“Primii ani din viata sunt caramizile ce stau la baza si dau forma vietii adulte. Educatia copiilor nu se face doar de catre familie ci de catre toate persoanele cu care vin in contact zi de zi, in special la gradinita. Gradinita este pentru copil a 2 a casa, educatoarele si colegii a 2 a familie, tocmai de aceea este important sa alegem cu atentie in ce casa si in ce familie ne trimitem copilul aproape zilnic. Am optat pentru o gradinita privata de inspiratie finlandeza din mai multe motive: apropierea fata de tot ce tine de natura, practicarea unui stil de viata sanatos, rigurozitatea si atentia fata de nevoile si aptitudinile fiecarui individ in particular, calitatea procesului educational, accentual care se pune pe modul de predare a informatiei. Cred ca toti copiii merita sansa la un system educational care sa practice si in realitate aceste principii, cred ca si copiii din Medias merita sa aiba sansa alternativei unei gradinite de elita.”