Participare la inaugurarea consulatului onoric al Finlandei

Gradinita Romano-Finlandeza Medias > Stiri > Stiri > Participare la inaugurarea consulatului onoric al Finlandei

Participare la inaugurarea consulatului onoric al Finlandei

Vinerea 25 Mai 2018 am avut placerea de a ne reintalni la Sibiu cu Excelenta Sa Paivi Pohjanheimo Ambasador al Finlandei in Romania, in cadrul evenimentului de inaugurare a Consulatului Onorific al Finlandei la Sibiu. Consulatul onorific al Finlandei la Sibiu se află pe str. Dealului nr. 6, iar în funcția de consul onorific a fost numita doamna Elena Lotrean, co-fondator al Scolii Finlandeze Sibiu.

In cadrul aceluiasi eveniment a avut loc si lansarea Finnish Teacher Training Centre prin care co-fondatoarea Elena Lotrean isi propune sa contribuie la procesul de invatare continua si de imbunatatire al competentelor pedagogice ale cadrelor didactice din Romania.

“În spiritul abordării educaționale finlandeze care ne inspiră, Finnish Teacher Training Centre este un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor, abordând atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare – învățare – evaluare, dar și de dezvoltare personală și management al carierei. Pentru că tot ceea ce facem este despre învățare și îndrăznesc a spune, devenire, tema pe care ne-o propunem pentru lansare este perseverența. «Sisu» este un concept finlandez care nu are o traducere directă, dar se referă la rezistența mentală de a continua să acționezi chiar și în fața eșecurilor repetate și a șanselor potrivnice. Este un mod de a-ți trăi viața prin a manifesta perseverență, chiar și atunci când ai ajuns la capătul capacităților mentale și fizice”, a declarat Elena Lotrean pentru Mesagerul de Sibiu

Cateva fotografii de la eveniment:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *